خانه » اجاره وثیقه
Your page rank:
تامین وثیقه اجاره ای ملکی جهت ارائه به دادسرا ، دادگاه و مراجع قضایی جهت آزادی زندانی و متهم ظرف مدت 2 روز کاری توسط گروه حقوقی ایران سند انجام میشود ، در سریعترین زمان ممکن انجام میشپذیرد. تمامی وثیقه های ملکی اجاره ای که توسط مجموعه ما تامین میشوند دارای سند 6 دانگ و پایان کار میباشند.
گروه تخصصی ایران سند ضمن تامین انواع وثیقه اجاره ای میتواند قرارهای کفالت را با اجاره فیش حقوقی تامین نماید ، این مجموعه توانایی آنرا داشته که وثیقه های ملکی از 1 میلیارد تومان تا 1000 میلیارد تومان را درکمترین زمان ممکن تامین و تودیع نماید ، وکلای حقوقی مجموعه ایران سند میتوانند ضمن پذیرش وکالت شما کلیه فرایند مرتبط با کاهش قرار وثیقه متهم در مراجه قضایی را انجام دهند.
بمنظور تماس با تیم ایران سند و کارشناسان این مجموعه میتوانید همه روزه از ساعت 8 صبح لغایت 20:00 عصر با شماره تلفن های درج شده در پایین همین صفحه و یا از طریق واتساپ و تلگرام با ما در ارتباط باشید ، کلیه فرایند مشاوره و استعلام هزینه های اجاره وثیقه بصورت رایگان توسط کارشناسان این مجموعه اعلام میشوند.
در این بخش سوالات متداول در زمینه اجاره و تودیع وثیقه ذکر و به آنها پاسخ داده شده است ، شما همچنین میتوانید بمنظور کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در وب سایت ایران سند تماس بگیرید و سوالات خود را با تیم ما مطرح نمایید.
هزینه اجاره سند ملکی برای مدت یک سال جهت تودیع در مراجع با توجه به میزان وثیقه و نوع سند ملکی شهرستان و یا مرکز استان متغییر بوده و این هزینه بین 8 الی 14 درصد میزان وثیقه میباشد.
بمنظور اجاره سند ملکی برای تودیع وثیقه به مراجع قضایی ، شما میبایست حتما ضامن معتبر کارمند یا بازنشسته داشته باشید ، همچنین خانواده متهم باید حاضر باشند ضمانت او را نزد سندگذار انجام دهند.
مدت زمان تودیع وثیقه با توجه به میزان وثیقه و دستور مرجع قضایی از 2 الی 5 روز متغییر است .
بله کلیه افرادی که در زندان به سر میبرند میتوانند جهت مرخصی از زندان از تیم ما سند اجاره ای تهیه نمایند.
کلیه متهمان حقوقی و کیفری ، مهریه ، اعسار ، قرار وثیقه کیفری و …. میتوانند جهت اجاره سند ملکی با ما تماس بگیرند.
بله ، شما میتوانید از وثیقه اجاره ای برای مرخصی از زندان استفاده نمایید .
در حال حاضر پرداخت هزینه اجاره وثیقه بصورت اقساطی امکانپذیر نیست و زمان تودیع وثیقه و دریافت نامه آزادی میبایست وجه آن را نقدا پرداخت نمایید.
شما میتوانید به دفتر مرکزی ما به ادرس تهران – ونک – روبرو پارک ملت مراجعه نمایید .
وثیقه در لغت به معنای : ۱. (حقوق) مالی که متهم برای آزادی خود نزد دادگاه به رهن میگذارد – ۲. عهد؛ پیمان – ۳. مالی که در برابر دریافت وام نزد وامدهنده میگذارند میباشد. بطور معمول عمده استفاده وثیقه برای ارائه به بانک ها و دادسراها میباشد. در ادامه با شرایط و ضوابط اجاره وثیقه و همچنین تودیع وثیقه بیشتر اشنا میشوید.
وثیقه به عنوان تامین کیفری در دادگاه
وثیقه بانکی
وثیقه ملکی
وثیقه در حوادث رانندگی
وثیقه نظام وظیفه برای خروج مشمولان سربازی از کشور
افراد برای ارائه دادن وثیقه به دادگاه و یا دادسرا، نیازمند سند ملکی برابر با ارزش قرار وثیقه صادره هستند ، اما گاهی اوقات افراد به دلیل مشکلات مالی نمی توانند وثیقه ملکی تهیه کنند، این افراد می توانند از طریق خانواده یا بستگان معتبر خود مشکل وثیقه را حل کنند.
طی شرایط خاصی میتوان وثیقه ای که در مراجع قضایی بازداشت شده است را فک رهن نمود این شرایط عبارتند از :
1- وثیقه گذار می تواند در هر مرحله از دادرسی با تحویل و معرفی متهم رفع مسئولیت و آزادی وثیقه خود را از مقام قضایی درخواست کند.
2- هرگاه متهم یا محکوم در موعد مقرر در دادگاه حاضر شود پس از اینکه حکم نهایی صادر شد وثیقه ازاد می شود.
3- اگر وثیقه گذار فوت کند وثیقه منتفی می شود.
پس از اینکه قاضی قرار وثیقه را صادر و به متهم ابلاغ شد، اگر متهم وثیقه داشت آن را به مراجع قضایی مربوطه معرفی می کند اما اگر وثیقه به صورت نقدی باشد وجه نقد به حساب سپرده گذاری دادگستری واریز می شود. فرقی نمی کند وثیقه منقول و یا غیر منقول باشد در هر صورت وثیقه بازداشت و یا توقیف می شود و زمانی مقام قضایی ملک را به عنوان وثیقه می پذیرد که ارزش آن مطابق با قرار وثیقه باشد. قرارهای تامین کیفری جزء قرارهای محدود کننده آزادی هستند و نوعی تضمین برای حضور متهم در مراحل مختلف تحقیقات مقدماتی، محاکمه و اجرای حکم هستند.
پس از اینکه فرد نیازمند سند به اشخاص معتبر درخواست وثیقه دهد و یا خودش بخواهد وثیقه بگذارد می تواند قراردادی انعقاد کند که به موجب آن شخص مزبور وثیقه ملکی مورد نیاز او را در اختیار وی گذاشته است. این قرارداد شامل قرارداد های خصوصی مندرج در ماده 10 قانون مدنی و از جمله قرارداد های معتبر می باشد.
بنابراین هر دوطرف قرارداد تعهداتی در مقابل یک دیگر دارند. انعقاد قرارداد وثیقه ملکی دارای تشریفات خاصی نمی باشد و تنها شرط موجود، رضایت طرفین است که در صورت احراز این شرط، قرارداد قبول و دارای اعتبار می باشد. مدت زمان این قرارداد معمولا یک سال است که می تواند طبق توافق طرفین قابل تمدید باشد.
مدرک شناسایی و احراز هویت حضوری مشخصات طرف قرارداد
شناسایی محل سکونت متهم و ضامنین
تامین و تعیین ضامن های معتبر بستگی به نوع اتهام و سابقه کیفری
قانونگذار در دو مرحله امکان اخذ وثیقه برای آزادی متهمان از بازداشت موقت را در قانون ذکر نموده و جالب است بدانید اجاره سند ملکی یکی از مصادیق پرکاربرد آن میباشد، زیرا بررسی و ارزیابی قیمت و همینطور شرایط نگهداری آن از موارد دیگر برای دادسرا و دادگاه راحت تر است
در قرارداد اجاره سند که مطابق قانون مدنی یک قرارداد معتبر و لازم و فی مابین کسی که سند را اجاره می کند و اجاره گیرنده سند تعهداتی برای طرفین قرار گرفته و همینطور رضایت طرفین و شرایط عرفی و قانونی مربوط به این قراردادها از جمله مهمترین شروط انعقاد قرارداد اجاره سند است.
وقتی که شخصی ناچار باشد وثیقه ای برای ضمانت ارائه دهد و میزان آن وثیقه تعیین شده باشد. اما شخص به آن میزان وثیقه دسترسی نداشته باشد و همچنین موفق به دریافت آن از اطرافیانش نشود، مجبور است رو به اجاره سند بیاورد. اما انجام این امر مستلزم رعایت برخی شروط است. که در صورتی که از آنها آگاه نباشید، ممکن هزینه های اضافه ای بابت این مسئله از شما بگیرند.
-قرارداد درخواست وثیقه ملکی از جمله قراردادهای خصوصی می باشد و مقررات ماده 10 قانون مدنی بر آن حاکم است.
-ارائه وثیقه در مراحل گوناگون داسرا و دادگاه اخذ مرخصی و همچنین آزادی زندانی صورت می گیرد بنابراین تفاوتی میان آنها نیست.
-مرجع قضایی صادر کننده قرار وثیقه، تعیین کننده میزان مبلغ است. این مبلغ بر اساس نوع جرم ارتکابی و شدت و ضعف مجازات آن و میزان خسارات موجود در وضعیت پرونده طرفین تعیین می شود.
-اگر جرم غیر عمدی باشد امکان جبران خسارت بزه دیده از راه دیگری امکان داشته باشد مقام قضایی نمیتواند قرار وثیقه صادر کند.
برای اینکه دادستان، بتواند وثیقه را ضبط کند، باید شرایط ضبط وثیقه وجود داشته باشد. بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری ، این شرایط عبارتند از:
متهم، در موعد مقرر، در دادگاه، حاضر نشود.
فرد وثیقه گذار، قادر به حاضر کردن متهم در دادگاه، نباشد.
برای عدم حضور متهم، در موعد مقرر در دادگاه یا عدم حاضر کردن او، توسط وثیقه گذار، هیچ گونه عذر موجهی، وجود، نداشته باشد.
امکان وصول ضرر و زیان وارده به بزه دیده، از بیمه، میسر نباشد.
یکی از سوالات رایج متهم یا شخص ثالثی که برای متهم، به دادگاه، وثیقه سپرده است، این می باشد که مدت زمان ضبط وثیقه ، در صورت عدم حضور یا عدم تحویل متهم، چقدر بوده و به عبارتی، چه مدتی، طول می کشد تا وثیقه، به میزان وجه قرار، ضبط شود.
در پاسخ به این پرسش، باید، مواد 230 و 235 قانون آیین دادرسی کیفری را مد نظر قرار داد. در خصوص ضبط وثیقه ای که شخص ثالث، آن را برای متهم، به دادگاه سپرده، در ابتدا، به موجب یک ابلاغ، به او، اخطار داده می شود که یک ماه، برای تحویل متهم، فرصت دارد، در غیر این صورت، دستور ضبط وثیقه، صادر می گردد.
در هر صورت، پس از صدور دستور ضبط وثیقه و بعد از منقضی شدن مهلت ده روزه اعتراض به دستور، دستور صادره، قطعی شده و وثیقه، بر اساس مقررات نحوه و روش ضبط آن و با رعایت تشریفات قانونی، ضبط خواهد شد.
قیمت سند اجاره ای برای متهم و زندانی بسته به نوع شرایط بازار، توافق طرفین با توجه به شرایط زمان و مکان توسط کارشناس حقوقی مشخص میشود. هزینه سند اجاره ای به این شیوه نیست که به صورت درصدی محاسبه شود به طور مثال بگوییم 10 درصد سند که این روش به طور کامل اشتباه می باشد.
قیمت سند اجاره ای به این شکل که یک هزینه از قبل تعیین شده باشد نیست و نیاز به کارشناسی دارد.
کارشناس بایستی تعیین کند که برای سند اجاره ای چه مبلغی بایستی پرداخت نمود.
به عواملی مانند نوع و ارزش سند و نیز مدت زمان مورد نظر برای اجاره بستگی دارد. معمولا مراجع و یا افرادی که سند مورد نیاز را تهیه می کنند، درصدی بین ۱۰ تا ۱۲ را برای خود و درصدی بین ۴ الی ۸ را برای صاحب سند در نظر می گیرند. البته این درصدها با توجه به مدت اجاره و نیز مبلغ متغیر می باشد.
برای دریافت وام از بانک ها و یا موسسات مالی قبل از هر کاری میبایست وثیقه مورد نیاز بانک را آماده نمایید ، انواع دارایی های منقول و غیر منقول که میتوان جهت ارائه به بانک بعنوان وثیقه پذیرفته میشود عبارتند از:
ملکی که بعنوان وثیقه تسهیلات برای بانک در نظر گرفته می شود باید:
در همان شهری باشد که متقاضی تقاضای وام می کند. آپارتمان باشد، سند زمین کشاورزی و غیر مسکونی قابل قبول نیست
به نام متقاضی وام یا اقوام درجه اول او باشد
در رهن بانک دیگری نباشد.در شرایط بسیارخاص، در صورتیکه ارزش ملک بسیار بیشتر از مبلغ وام باشد، بانک دوم بعنوان راهن دوم در سند منظور می شود
فروش آپارتمان آسان باشد (سهل البیع باشد)
معارض نداشته باشد، وقفی نباشد
در محدوده طرح مترو، روستا، اتوبان، توسعه شهرسازی، ساحل دریا و … نباشد.
بانک تا سقف ۷۰ درصد ارزش ملک (نظر کارشناس، نه بنگاه املاک) تسهیلات پرداخت می کند.
سند ملک در دفترخانه ترهین می شود (به رهن بانک می رود). و مالک سند، تا زمان وصول مطالبات بانک و فک رهن، نمی تواند آنرا بفروشد.
سپرده ای که در همان بانک باز شده باشد (نه لزوما همان شعبه)، می تواند وثیقه وام شما باشد، شرایط آن عبارتند از:
سپرده بلند مدت به نام متقاضی یا اقوام درجه اول باشد
مدت سپرده بلند مدت بیش از یکسال باشد و تاریخ سررسید آن (آخرین روز موعد سپرده) بعد از سررسید وام باشد
بانک تا ۸۰ درصد از مبلغ سپرده را وام اعطا می کند
بانک سپرده بلند مدت را مسدود کرده و شما اجازه برداشت از آن را نخواهید داشت
اوراق مشارکت یا گواهی سپرده سرمایه گذاری نیز می تواند بعنوان وثیقه بانکی، وام یا ضمانت نامه مشتری باشد، شرایط آن عبارتند از:
اوراق مشارکت، حداقل یکساله باشند
سقف اعطای تسهیلات به اندازه ۱۰۰ درصد مبلغ اسمی اوراق باشد
مبلغ اوراق باید بیشتر از اصل و سود وام باشند
اوراق باید بی نام و قابل انتقال به غیر باشند
اوراق مشارکت باید با مجوز بانک مرکزی صادر شده و مورد تایید بانک شما باشند
اوراق پس از توثیق نزد بانک امانت می مانند
چک نیز یکی از انواع وثایق تسهیلات بانکی است. شرایط آن به شرح زیر است:
– چک معمولا باید متعلق به شخص تسهیلات گیرنده باشد.
– چک باید در وجه بانک باشد. چک باید به تاریخ روز باشد
– بانکها به میزان ۱۲۰ درصد اصل و سود تسهیلات اعطایی چک دریافت می کنند
اگر ماهیت کسب و کار شما بگونه ای است که چک و اسناد وصولی از مشتریان خود می گیرید، می توانید از آنها بعنوان انواع وثیقه وام و تسهیلات بانکی و اعتبارتان در بانک استفاده کنید. شرایط استفاده از چکهای مشتریان بعنوان وثیقه عبارتند از:
واقعی بودن چک ها و معاملات تجاری مربوط به آنها، باید برای بانک احراز شود
سقف اعتبار و وام شما، در ازای این نوع وثیقه بانکی ، به اندازه ۵۰ درصد اسناد وصولی شماست
بانک به میزان ۱۲۰ درصد تسهیلات اعطایی، علاوه بر اسناد وصولی، از شما چک تضمین و سفته دریافت می کند
سفته نیز یکی از انواع وثایق تسهیلات بانکی است. دانستن موارد زیر در مورد سفته ضروری است:
معمولا بانک ها علاوه برسفته، وثیقه بانکی دیگری هم دریافت می نمایند
سفته را فقط می توان از بانک ملی دریافت نمود، روزنامه فروشی ها هم همین کار را انجام می دهند
سفته را باید در حضور رئیس یا معاون شعبه امضا نمایید. طبق قانون، سفته را فقط یکبار می توان استفاده نمود
بانک ها معادل ۱۲۰ درصد اصل و سود تسهیلات از شما سفته دریافت می کنند
هر سهام پذیرفته شده در تالار اصلی بورس اوراق بهادار، می تواند بعنوان وثیقه تسهیلات به ترهین بانک درآید. سقف اعتبار و وام شما می تواند حداکثر تا ۵۰ درصد ارزش روز بازار سهام باشد. بدلیل نواسانات غیر قابل پیش بینی و شدید در بازار سهام، بانکها تمایلی به توثیق سهام ندارند
اگر یک بازرگان هستید حتما تا کنون نام وثیقه گمرکی به گوشتان خورده است ، دلایل زیادی وجود دارد که شاید روزی نیاز به یک وثیقه برای ارائه به گمرک داشته باشید ، برخی از وثیقه های گمرکی عبارتند از:
1ـ وثیقه پرداخت سود و عوارض گمرکی
2ـ وثیقه ترانزيت کالا
3ـ وثیقه ترخيص موقت کالا
4ـ وثیقه پاساوان کالا
5- وثیقه نظام وظيفه
6- وثیقه دادگستری
7- وثیقه نامههای ارزی
ضمانت نامه گمرکی که هنگام انتقال محموله به فرآیند گمرکی از تاجر اخذ می گردد، نوعی توافق نامه جهت تضمین پرداخت بدهی های گمرکی است که زمان ترخیص کالا بر مالیات های کالا اضافه می گردد با صدور آن نوعی تعهد پرداخت برای بانک به وجود می آید تا در سر رسید معین اقساط وجه آن را به گمرک بپردازد.
صاحبان کالاهای وارداتی برای ترخیص کالا در صورتی که نتوانند حقوق ورودی و سود بازرگانی را نقدا پرداخت نمایند باید معادل آن ضمانت نامه 6 یا 9 ماهه یا قسطی به گمرک بسپارند. با صدور ضمانت نامه های گمرکی نوعی تعهد پرداخت برای بانک به وجود می آید تا در سر رسید معین اقساط وجه آن را به گمرک بپردازد.
تیم حقوقی ایران سند با تاسیس دفاتر خود در اکثر شهر ها و استان های کشور ، توانایی تامین وثیقه اجاره ای در بیش از 500 شهر و شهرستان و استان کشور را دارد .
بمنظور اجاره وثیقه باید در ابتدا مراحل آن را به کمک یک کارشناس پیموده تا بتوانید بدون بروز هر گونه مشکلی وثیقه مورد نظر را اجاره و به مرجع قضایی مورد ارائه دهید . در ادامه به تفصیل مراحل و پروسه اجاره یک وثیقه را تا تودیع نهایی آن بررسی میکنیم.
در این مرحله یک قراداد مطابق با شرایط دو طرف تنظیم و به امضای موجر و مستاجر میرسد ، شما با تنظیم یک قرارداد میتوانید از بروز مشکلات و ضرر و زیان هایی که در حین کار و یا بعد از انجام کار ممکن است پیش بیاید جلوگیری کنید ، معمولا در یک قرارداد اجاره وثیقه مواردی همچون مدت زمان اجاره ، اجاره بها ، شرایط تمیدید اجاره وثیقه ، مشخصات دو طرف قرارداد ، تضامین و … ذکر میشود.
در این مرحله پرونده متهم بطور کامل بررسی شده و در صورتی که شرایط اجاره وثیقه و تودیع آن به مرجع قضایی فراهم باشد ادامه مراحل انجام میشود . توجه داشته باشید تنها برای پرونده هایی که دارای قرار باز باشند میتوان از اجاره وثیقه استفاده نمود.
در این مرحله مالک سند بهمراه اصل مدارک به شعبه مربوطه مراجعه مینماید و دستورات لازم را بمنظور نیابت (در صورت نیاز) ، کارشناسی و ارزش گذاری ملک و … را از مقام قضایی اخذ مینماید.
در این مرحله با پرداخت فیش مربوط به کارشناسی ملک توسط کارشناس رسمی دادگشتری ، پروسه ارزش گذاری ملک توسط کارشناس شروع میشود و معمولا بعد از مدت 48 ساعت جواب کارشناسی آماده و تحیل به مالک ملک میشود.
در این مرحله مالک ملک بهمراه دستور مقتم قضایی و جوابیه کارشناس رسمی دادگشتری به شعبه نیابت (درصورت نیاز) مراجه و سپس از طریق اداره ثبت اسناد و املاک استان یا شهر ، سند را بازداشت و در رهن دادگاه میگذارد.
در این مرحله مستاجر میبایست مبلغ کل اجراه وثیقه را برای مدت معلوم طی یک فقره چک بانکی تضمین شده به مالک یا سندگذار تحویل نماید و نامه آزادی را تحویل بگیرد ، سپس خانواده متهم میتواند با ارائه نامه آزادی به زندان محل ، متهم را از زندان آزاد نماید
کلیه مالکان سند ملکی که املاک آنها دارای سند تک برگ 6 دانگ بهمراه پایان کار معتبر و رسمی میباشند، میتوانند بمنظور همکاری با این مرکز و عقد قرارداد اجاره وثیقه بعنوان طرف اول قرارداد با ما اقدام نمایند ، تیم ایران سند بعنوان کارگزار و نماینده شما کلیه فرایند مربوط به اجاره وثیقه ملکی شما را در سراسر کشور انجام خواهد داد.
شما میتوانید بمنظور همکاری با ما با هماهنگی قبلی به دفتر مرکزی این مجموعه واقع در استان تهران مراجعه نموده و نسبت به تنظیم و عقد قرارداد همکاری در زمینه اجاره وثیقه ملکی خود اقدام نمایید ، لازم به ذکر است پس از تنظیم قرارداد حداکثر ظرف مدت 1 هفته پروسه مربوط به اجاره وثیقه ملکی شما انجام خواهد شد. همچنین شما میتوانید از طریق مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی شهری خود نسبت به تنظیم و عقد قرارداد اجاره وثیقه اقدام نمایید و در نهایت یک نسخه از قرارداد محضری را به آدرس این مجموعه ارسال نمایید. در اینصورت نیازی به حضور شما در دفاتر تهران نخواهد بود.
شما میتوانید در هر ساعت از شبانه روز با کارشناسان و مشاوران ما تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت نمایید . همچنین میتوانید از خدمات سایر تیم های حقوقی همکار و مورد تایید ما همچون گروه حقوقی وثیقه آنلاین جهت اجاره وثیقه مورد نیازتان استفاده نمایید.
تحلیل و بررسی و اطلاع از آخرین خبرها و مقالات آموزشی در رسانه خبری فین تک ، اخبار اقتصادی ، اخبار بورس ، اخبار بازار های مالی ، اخبار ارز دیجیتال ، خبرهای فناوری و …. ، روزانه هزاران خبر در خبرگزاری فین تک منشر و در دسترس بازدیدکنندگان سایت قرار میگیرد
25 پاسخ
سلام
برادرم پارسال 17 میلیارد وثیقه لازم داشت ، چندجا اقدام کردیم برای اجاره وثیقه که همشون بدقولی کردند و بعد از یک ماه تنها جایی که تونست کار ما را سریع و بدون حاشیه انجام بده ، مجموعه ایران سند بود . خواستم از ازتون تشکر کنم بابت زحمتایی که برای ما کشیدید.
سلام، 8 میلیارد زیر قرارم
دادگاه ازم وثیقه ملکی از مرکز استان خواسته و گفته حتما باید ملک سند تک برگ و پایان کار داشته باشه . اآیا شما میتونید برای تامین وثیقه کمکی بکنید؟
اتهامم کلاهبرداری اینترنتیه
سلام وقت بخیر
نیاز به 180 میلیارد وثیقه جهت ارائه به تعزیرات هستم . لطفا فوری با من تماس بگیرید
وثیقه میتونه صنعتی یا مسکونی باشه
سلام
من برای مرخصی از زندان نیاز به 2.5 میلیارد وثیقه ملکی دارم ، در حال حاضر در زندان تهران بزرگ هستم
آیا شما میتونید وثیقه را برام بزارید؟
سلام
قیمت اجاره وثیقه چنده
برای یک پرونده در مرحله دادسرا با مبلغ قرار 12 میلیارد
قاضی پرونده گفتند که سند شهرستان هم میپذیرند در صورتیکه سند تک برگ داشته باشه
سلام
من وثیقه 250 میلیونی لازم دارم ، میشه کمکم کنید ؟ وثیقه اجاره ای میخواستم
برای مرخصی از زندان
لطفا با من تماس بگیرید
خسته نباشید ، من چند روز دیگه احضاریه دارم به دادسرا – اما نگرانم که یموقه قرار وثیقه برام صادر نشه و برم زندان
ایا میتونید همراه من بیایید دادگاه که اگر وثیقه برام صادر شد همون لحطه وثیقه را شما تامین کنید؟
سلام مشه در مورد قانون وثیقه توضیح بدید ؟ من را احضار کردند به دادسرا در چه صورت باید وثیقه ارائه بدم ؟
طبق ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری، در خصوص فلسفه صدور قرار وثیقه میشه میشه اینطور وثیقه را تعریف کرد:
قانون آیین دادرسی کیفری، برای تضمین حقوق زیان دیده از جرم، همچنین، تضمین این امر که متهم، در وقت مقرر، در جلسات رسیدگی، حاضر می گردد و برای داشتن تضمینی برای جبران حقوق ضایع شده از متهم، انواع قرارهای تامین را پیش بینی کرده است.
یکی از انواع این قرار ها که در بند خ ماده 217 قانون آمده است، قرار اخذ وثیقه ملکی می باشد که در مواردی صادر خواهد شد که دلایل ابرازی، به گونه ای است که احتمال مجرمیت متهم، در صورت پایان تحقیقات، بالا بوده و نوع جرم، در دسته جرایم سنگینی است که زیان و خسارت وارده، بالا است و تضمین جبران زیان وارده به مجنی علیه و بازگشت متهم، در موعد مقرر به دادگاه، ضروری می باشد و بازپرس، نیازمند ضمانتی مثل وثیقه ملکی برای تضمین این امور است.
در چنین شرایطی، بازپرس یا مقام تحقیق پرونده یا قاضی محترم، تصمیم می گیرد، بجای جلب متهم و سلب آزادی او، تا تعیین تکلیف پرونده، او را به قید وثیقه که می تواند، وجه نقد، ضمانت نامه بانکی و مال منقول یا غیر منقول باشد، موقتا، آزاد نماید.
طبق ماده 140 قانون آيين دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور كيفری «هر گاه متهی که التزام یا وثیقه داده در موقعی که حضور او لازم بوده بدون دلیل موجه حاضر نشود وجهالالتزام به دستور رئیس حوزه قضایی از متهم دریافت و وثیقه ضبط خواهد شد.
بطوریکه اگر شخصی از متهم کفالت نموده یا برای او وثیقه سپرده و متهم در موقعی که حضور او لازم بوده حاضرنشده به کفیل یا وثیقه گذار اخطار میشود ظرف بیست روز متهم را تسلیم نماید. در صورت عدم تسلیم و ابلاغ واقعی اخطاریه به دستور رئیس حوزه قضایی وجهالکفاله اخذ و وثیقه ضبط خواهد شد».
یا بعبارتی هر گاه متهمي كه وثيقه داده و قرار قبولي وثيقه صادر شده است در موقعي كه حضور او لازم بوده بدون عذر موجه حاضر نشود وثيقه به نفع دولت ضبط خواهد شود.
جهات زیر برای مقام قضایی عذر موجه محسوب می شود:
الف- نرسیدن یا دیر رسیدن احضاریه به گونه ای که مانع از حضور شود.
ب- بیماری متهم و بیماری سخت والدین، همسر یا اولاد وی که مانع از حضور شود.
پ- همسر یا یکی از اقراء تا درجه سوم از طبقه ی دوم فوت شود.
ت- ابتلاء به حوادث مهم از قبیل بیماری های واگیر دار و بروز حوادث قهری مانند سیل و زلزله که موجب عدم امکان تردد گردد.
ث- متهم در توقیف یا حبس باشد.
ج- سایر مواردی که عرفاً به تشخیص بازپرس عذر موجه محسوب میشود.
اگر شخصی برای متهم وثيقه نزد دادگاه گذاشته باشد و متهم در موقعی كه حضور او لازم بوده در مرجع قضایی حاضر نشده به وثيقه گذار اخطار مي شود ظرف 20 روز متهم را تسليم نمايد در صورت عدم تسليم متهم و ابلاغ واقعي اخطاريه به دستور رئيس حوزه قضائي وثيقه ضبط خواهد شد.
نکته اول : در صورتی که متهم پس از صدور دستور دادستان مبتنی بر ضبط وثیقه و پیش از اتمام عملیات اجرایی، در مرجع قضایی حاضر شود یا وثیقهگذار وی را حاضر کند، دادستان با رفع اثر از دستور صادره، دستور اخذ تا یک چهارم از وجه قرار را صادر میکند.
نکته دوم : اگر متهم برای عدم حضور خود عذر و دلیل موجهی داشته باشد و مود تایید دادگاه قرار گیرد وثیقه ضبط نمی شود.
نکته سوم : متهم در موقعي بايد احضار شود كه حضور او براي تحقيقات يا محاكمه يا اجراي حكم، ضرورت داشته باشد والا اگر بدون ضرورت احضار گردد و حاضرنشود مجوز اخطار به وثيقه گذار براي تسليم متهم ظرف 20 روز نيست.
سلام
وثیقه اجاره ای برای زندانی نیاز دارم
چقدر هزینه اجاره وثیقه میگیرید؟
7 میلیارده قرار وثیقه شوهرم
آیا گذاشتن وثیقه از سمت متهم و شخص ثالث امکان پذیر است؟
میشه از فردی وثیقه اجاره کرد و به دادگاه ارائه داد؟ یا باید حتما وثیقه از خود متهم و خانوادش باشه؟
جواب : قانون گذار در قانون آیین دادرسی کیفری امکان تودیع وثیقه از جانب شخص متهم و شخص ثالث را پیش بینی کرده است که جزئیات این امر در متن مقاله بالا ارائه شده است. به این معنی که آشنایان ، دوستان ، فامیل و یا حتی یک شخص غریبه میتواند برای متهم وثیقه تامین نماید
سوال؟ در صورتی که متهم وثیقه نداشته باشد چه اتفاقی می افته ؟
جواب : در صورتی که متهم وثیقه نداشته باشد موقتا بازداشت و راهی زندان می گردد تا در خصوص تامین وثیقه تعیین تکلیف نماید و تا زمانی که وثیقه مورد نیاز را تامین نکند باید در زندان بسر برد.
توضیحات در خصوص ضمانت وثیقه :
یکی از سوالات رایجی که در خصوص وثیقه، در قرار وثیقه وجود دارد، این است که معنای وثیقه چیست؟ لذا در این بخش قصد داریم، به این پرسش پاسخ دهیم و بگوییم که منظور از ضمانت وثیقه، چه می باشد.
📌 همانطور که توضیح دادیم، وثیقه، به عنوان پشتوانه و ضمانت از متهم اخذ می شود تا در صورتی که او، در موعد مقرر، نزد دادگاه، حاضر نشد، حقوق مجنی علیه یا همان زیان دیده از جرم، تضییع نگردد. در واقع، متهم، به پشتوانه وثیقه، آزاد می شود و در صورت نداشتن وثیقه میبایست در زندان بماند
📌 در صورت عدم حضور متهم در وقت مقرر در دادگاه یا در صورت فرار کردن او، پس از آزاد شدن به قید وثیقه، شاکی یا شکات پرونده می تواند، خسارت و زیان خود را از محل وثیقه سپرده شده ( از جانب شخص متهم یا شخص ثالث)، تامین کند.
📌بدین ترتیب که دادستان، دستور ضبط وثیقه را صادر می نماید و پس از قطعیت آن، بدون نیاز به اجرائیه، در اجرای احکام کیفری، بر اساس قوانین اجرای احکام مدنی، وثیقه، به مزایده گذاشته شده و طرف مقابل پرونده، خسارت خود را وصول می نماید و اگر مبلغی، مازاد بر قرار وثیقه، باقی ماند، به وثیقه گذار، مسترد می گردد.
سوال : قرار قبولی وثيقه چیست؟
قرار قبولی وثيقه یعنی متهم میتواند با قید تودیع وثیقه بصورت موقت از زندان آزاد شود . در اینصورت اگر متهم احضار گردد و در وقت معين حاضر نشود و وثيقه گذار هم نتواند او را معرفی نمايد وثيقه به نفع دولت ضبط گردد.
در صورتي كه متهم به ميزان قرار صادره وجه نقد به همراه داشته باشد، يا ضمانت نامه بانكی تسليم نمايد و یا سند ملکی ارائه نماید، قاضی مربوطه قرار قبولی وثيقه را صادر می نمايد و پس از امضای متهم يا وثيقه گذار متهم آزاد می گردد متهم و وثيقه گذار می توانند رونوشت از قرار قبولی وثيقه دريافت دارند.
متهمی كه در مورد او قرار وثيقه صادر شده در صورتي كه نتواند وثيقه مورد نیاز را توديع نمايد و كسي ديگري هم حاضر نشود كه بجاي متهم وثيقه بسپارد ….. بازداشت و راهی زندان خواهد شد اين بازداشت تا زمان تودثع وثيقه يا و فسخ قرار ادامه دارد.
سلا
وثیقه اجاره ای 50 میلیاردی لازم دارم ، آیا توان تامین چنین مبلغی را دارید ؟
جهت ارائه به دادسرا جرائم رایانه ای
لطفا در صورت امکان شرایط اجاره وثیقه را توضیح بدید
ممنون
وقت بخیر
ایا برای مرخصی از زندان هم وثیقه اجاره ای تامین میکنید ؟
17 میلیارد وثیقه لازم داریم
سلام برای ضمانت اجاره وثیقه چه چیزی باید ارائه بدیم؟
ما ضامن کارمند نداریم آیا میتونیم وثیقه اجاره کنیم؟
مواد قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص وثیقه به شرح زیر است: شما میتوانید با مطالعه مواد قانونی مندرج در زیر اطلاعات جامع و کاملی در خصوص وثیقه کسب نمایید.
ماده 220)
در صورتيكه متهم بخواهد به جاي معرفي كفيل، وثيقه نزد مراجع قضایی بسپارد، بازپرس مكلف به قبول آن و تبديل قرار است. در اين صورت متهم ميتواند در هر زمان با معرفي كفيل، آزادي وثيقه را تقاضا كند.
ماده 222)
در صورت عدم پذيرش تقاضاي كتبي وثيقهگذار توسط بازپرس، مراتب با ذكر علت در پرونده منعكس ميشود. تخلف از مقررات اين ماده موجب محكوميت انتظامي از درجه چهار به بالا خواهد شد.
ماده 223)
بازپرس درمورد قبول وثيقه يا كفالت، قرار صادر مينمايد و پس از امضاء كفيل يا وثيقه گذار، خود نيز آن را امضاء ميكند و با درخواست كفيل يا وثيقه گذار، تصوير قرار را به آنان ميدهد.
ماده 224)
بازپرس مكلف است ضمن صدور قرار قبولي كفالت يا وثيقه، به كفيل يا وثيقه گذار تفهيم كند كه در صورت احضار متهم و عدم حضور او بدون عذر موجه و عدم معرفي وي از ناحيه كفيل يا وثيقه گذار، وجه الكفاله وصول يا وثيقه طبق مقررات اين قانون ضبط ميشود.
تبصره ـ تفهيم مفاد ماده (194) اين قانون نسبت به كفيل و وثيقه گذار نيز الزامي است.
ماده 226)
متهمي كه در مورد او قرار كفالت يا وثيقه صادر ميشود تا معرفي كفيل يا سپردن وثيقه به بازداشتگاه معرفي ميگردد؛ اما در صورت بازداشت، متهم ميتواند تا مدت ده روز از تاريخ ابلاغ قرار بازپرس، نسبت به اصل قرار منتهي به بازداشت يا عدم پذيرش كفيل يا وثيقه اعتراض كند.
تبصره) مرجع صادركننده قرار و رئيس يا معاون زندان مكلفند تمهيدات لازم را بهمنظور دسترسي متهم به افرادي كه وي براي يافتن كفيل يا وثيقهگذار معرفي ميكند، فراهم كنند و هر زمان متهم، كفيل يا وثيقه معرفي نمايد هرچند خارج از وقت اداري باشد، درصورت وجود شرايط قانوني، مرجع صادركننده قرار يا قاضي كشيك مكلف به پذيرش آن هستند.
ماده 228)
كفيل يا وثيقه گذار در هر مرحله از تحقيقات و دادرسي با معرفي و تحويل متهم ميتواند، حسب مورد، رفع مسؤوليت يا آزادي وثيقه خود را از مرجعي كه پرونده در آنجا مطرح است درخواست كند. مرجع مزبور مكلف است بلافاصله مراتب رفع مسؤوليت يا آزادي وثيقه را فراهم نمايد.
تبصره ـ در مواردي كه متهم به علت ديگري از سوي ساير مراجع بازداشت باشد نيز، كفيل يا وثيقه گذار ميتواند اعزام وي را درخواست نمايد. در اين صورت پس از حضور متهم مطابق اين ماده اقدام ميشود.
ماده 229)
خواستن متهم از كفيل يا وثيقه گذار جز در موردي كه حضور متهم براي تحقيقات، دادرسي و يا اجراي حكم ضرورت دارد، ممنوع است.
تبصره ـ تخلف از مقررات اين ماده موجب محكوميت انتظامي تا درجه چهار است.
ماده 230)
متهمي كه براي او قرار تأمين صادر و خود ملتزم شده يا وثيقه گذاشته است، در صورتي كه حضورش لازم باشد، احضار ميشود و هرگاه ثابت شود بدون عذر موجه حاضر نشده است، در صورت ابلاغ واقعي اخطاريه، وجه التزام تعيين شده به دستور دادستان اخذ و يا از وثيقه سپرده شده معادل وجه قرار ضبط ميشود. چنانچه متهم، كفيل معرفي كرده يا شخص ديگري براي او وثيقه سپرده باشد به كفيل يا وثيقه گذار اخطار ميشود كه ظرف يك ماه متهم را تحويل دهد. در صورت ابلاغ واقعي اخطاريه و عدم تحويل متهم، به دستور دادستان، حسب مورد، وجهالكفاله اخذ و يا از وثيقه، معادل وجه قرار، ضبط ميشود.
دستور دادستان پس از قطعيت، بدون صدور اجرائيه در اجراي احكام كيفري و مطابق مقررات اجراي احكام مدني اجراء ميشود.
تبصره) مبلغ مازاد بر وجه قرار وثيقه، پس از كسر هزينههاي ضروري مربوط به اجراي دستور، به وثيقه گذار مسترد ميشود.
ماده 232)
ديه با رعايت مقررات مربوط و ضرر و زيان محكومٌله، در صورتي از مبلغ وثيقه يا وجهالكفاله كسر ميشود كه امكان وصول آن از بيمه ميسر نباشد و محكومٌعليه حاضر نشود و وثيقه گذار يا كفيل هم، وي را طبق مقررات حاضر ننموده و عذر موجهي هم نداشته باشد.
ماده 233)
چنانچه قرار تأمين صادر شده، متضمن تأديه وجه التزام باشد يا متهم خود ايداع وثيقه كرده باشد، در صورت عدم حضور محكومٌعليه و عدم امكان وصول آن از بيمه، علاوه بر اخذ ديه و ضرر و زيان محكومٌله از محل تأمين، جزاي نقدي نيز در صورت محكوميت وصول ميشود و در مورد قرار وثيقه، در صورت حضور و عجز از پرداخت، محكوميتهاي فوق، با لحاظ مستثنيات دين از محل تأمين اخذ ميشود.
ماده 234)
در صورت فوت كفيل يا وثيقه گذار، قرار قبولي كفالت يا وثيقه منتفي است و متهم حسب مورد، بايد نسبت به معرفي كفيل يا ايداع وثيقه جديد اقدام كند، مگر آنكه دستور اخذ وجهالكفاله يا ضبط وثيقه صادر شده باشد.
ماده 235)
متهم، كفيل و وثيقه گذار ميتوانند در موارد زير ظرف ده روز از تاريخ ابلاغ دستور دادستان، درباره اخذ وجه التزام، وجهالكفاله و يا ضبط وثيقه اعتراض كنند. مرجع رسيدگي به اين اعتراض، دادگاه كيفري دو است:
الف ـ هرگاه مدعي شوند در اخذ وجه التزام و وجهالكفاله و يا ضبط وثيقه مقررات مربوط رعايت نشده است.
ب ـ هرگاه مدعي شوند متهم در موعد مقرر حاضر شده يا او را حاضر كردهاند يا شخص ثالثي متهم را حاضر كرده است.
پ ـ هرگاه مدعي شوند به جهات مذكور در ماده (178) اين قانون، متهم نتوانسته حاضر شود يا كفيل و وثيقه گذار به يكي از آن جهات نتوانستهاند متهم را حاضر كنند.
ت ـ هرگاه مدعي شوند پس از صدور قرار قبولي كفالت يا التزام معسر شدهاند.
ث ـ هرگاه كفيل يا وثيقهگذار مدعي شوند تسليم متهم، به علت فوت او در مهلت مقرر ممكن نبوده است.
تبصره1ـ دادگاه در تمام موارد فوق، خارج از نوبت و بدون رعايت تشريفات دادرسي به شكايت رسيدگي ميكند. رأي دادگاه قطعي است.
تبصره2ـ مرجع رسيدگي به اعتراض نسبت به دستور رئيس يا دادرس دادگاه عمومي بخش، دادگاه كيفري دو نزديكترين شهرستان آن استان است.
تبصره3ـ در خصوص بند(ت)، دادگاه به ادعاي اعسار متهم يا كفيل رسيدگي و در صورت احراز اعسار آنان، به معافيت آنان از پرداخت وجه التزام يا وجهالكفاله حكم ميكند.
ماده 236)
در صورتيكه متهم پس از صدور دستور دادستان مبني بر اخذ وجهالتزام يا وجهالكفاله و يا ضبط وثيقه و پيش از اتمام عمليات اجرائي، در مرجع قضائي حاضر شود يا كفيل يا وثيقه گذار او را حاضر كند، دادستان با رفع اثر از دستور صادره، دستور اخذ يا ضبط حداكثر تا يك چهارم از وجه قرار را صادر ميكند. در اينصورت، اعتبار قرار تأمين صادره به قوت خود باقي است.
هرگاه متهم خود ايداع وثيقه كرده باشد، مكلف است، نسبت به تكميل وجه قرار اقدام كند و چنانچه شخص ثالث از متهم كفالت نموده و يا ايداع وثيقه كرده باشد و رفع مسؤوليت خود را درخواست نكند، مكلف است نسبت به تكميل وجه قرار اقدام كند. در صورتيكه شخص ثالث، رفع مسؤوليت خود را درخواست كند، متهم حسب مورد، نسبت به معرفي كفيل يا وثيقه گذار جديد اقدام ميكند.
تبصره) هرگاه متهم يا وثيقه گذار يا كفيل، ظرف ده روز از تاريخ ابلاغ دستور ضبط بخشي از وجه قرار، معادل وجه مقرر را به صندوق دولت واريز كند، ضبط انجام نميشود و اعتبار قرار تأمين صادره بهصورت كامل به قوت خود باقي است.
ماده 287)
در جريان تحقيقات مقدماتي، مرجع قضائي حسب مورد، اطفال و نوجوانان موضوع اين قانون را به والدين، اولياء، يا سرپرست قانوني يا در صورت فقدان يا عدم دسترسي و يا امتناع از پذيرش آنان، به هر شخص حقيقي يا حقوقي كه مصلحت بداند، ميسپارد. اشخاص مذكور ملتزمند هرگاه حضور طفل يا نوجوان لازم باشد او را به مرجع قضائي معرفي نمايند. افراد پانزده تا هجده سال نيز شخصاً ملزم به معرفي خود به دادگاه ميباشند.
درصورت ضرورت، اخذ كفيل يا وثيقه تنها از متهمان بالاي پانزده سال امكانپذير است. درصورت عجز از معرفي كفيل يا ايداع وثيقه و يا در مورد جرائم پيشبيني شده در ماده (237) اين قانون، دادسرا يا دادگاه ميتواند با رعايت ماده (238) اين قانون، قرار نگهداري موقت آنان را در کانون اصلاح و تربيت صادر کند.
تبصره ـ قرار نگهداري موقت، تابع كليه آثار و احكام قرار بازداشت موقت است.
ماده 345)
هرگاه متهم بدون عذر موجه حاضر نشود و دادگاه حضور وي را لازم بداند، علت ضرورت حضور در احضاريه
ذكر ميگردد و با قيد اينكه نتيجه عدم حضور جلب است، احضار ميشود. هرگاه متهم بدون عذر موجه
حاضر نشود و دادگاه همچنان حضور وي را ضروري بداند، براي روز و ساعت معين جلب ميشود.
چنانچه حضور متهم در دادگاه لازم نباشد و موضوع، جنبه حقاللهي نداشته باشد، بدون حضور وي
رسيدگي و رأي مقتضي صادر ميشود.
تبصره ـ چنانچه متهم داراي كفيل يا وثيقه گذار بوده و يا خود متهم وثيقه گذار باشد، مطابق ماده (230)
اين قانون، اقدام ميشود.
ماده 500)
محكومٌعليه براي اجراي رأي احضار ميشود و در صورت عدم حضور، به كفيل يا وثيقه گذار اخطار ميشود
تا محكومٌعليه را براي اجراي رأي تسليم كند.
در اين صورت، قاضي اجراي احكام كيفري ميتواند به طور همزمان دستور جلب محكومٌعليه را صادر كند.
تبصره ـ در صورتي كه بيم فرار يا مخفي شدن محكومٌعليه باشد، قاضي اجراي احكام كيفري ميتواند با
ذكر دليل در پرونده، از ابتداء دستور جلب محكومٌعليه را صادر كند.
ماده 508)
قاضي اجراي احكام كيفري درباره درخواست محكومٌعليه، كفيل يا وثيقهگذار مبني بر تبديل قرار تأمين،
تغيير كفيل يا وثيقهگذار و يا جايگزيني وثيقه، تصميم ميگيرد.
ماده 537)
اجراي دستورهاي دادستان و آراء لازمالاجراي دادگاههاي كيفري در مورد ضبط و مصادره اموال،
اخذ وجه التزام، وجه الكفاله يا وثيقه و نيز جزاي نقدي، وصول ديه، رد مال و يا ضرر و زيان ناشي از
جرم برعهده معاونت اجراي احكام كيفري است.
تبصره ـ چنانچه اجراي دستور يا رأي در موارد فوق مستلزم توقيف و يا فروش اموال باشد، انجام عمليات
مذكور مطابق مقررات اجراي احكام مدني است.
قانون مجازات اسلامي قرار وثیقه
ماده 429)
در مواردي كه محكوم به قصاص، در زندان است و صاحب حق قصاص، بدون عذر موجه يا به علت ناتواني
در پرداخت فاضل ديه يا به جهت انتظار براي بلوغ يا افاقه ولي دم يا مجنيٌعليه، مرتكب را در وضعيت نامعين
رها نمايد، با شكايت محكومعليه از اين امر، دادگاه صادر كننده حكم، مدت مناسبي را مشخص و به صاحب
حق قصاص اعلام ميکند تا ظرف مهلت مقرر نسبت به گذشت، مصالحه يا اجراي قصاص اقدام کند.
در صورت عدم اقدام او در اين مدت، دادگاه ميتواند پس از تعيين تعزير بر اساس كتاب پنجم «تعزيرات» و
گذشتن مدت زمان آن با اخذ وثيقه مناسب و تأييد رييس حوزه قضايي و رييس كل دادگستري استان تا
تعيين تكليف از سوي صاحب حق قصاص، مرتكب را آزاد كند.
دستورالعمل ساماندهي واحدهاي اجراي احكام كيفري قرار وثیقه
5 ـ قضات دادسرا و واحدهاي اجراي احكام بايد به نحو مقتضي و از طريق نظام جامع املاك كشور نسبت
به احراز هويت وثيقهگذار و بررسي دقيق و كامل سند ابرازي جهت وثيقه اقدام نمايند.
7ـ اجراي احكام صادره راجع به ضرر و زيان ناشي از جرم همچنين قرارهاي تأمين خواسته كيفري و دستور
ضبط وثيقه به استناد ماده35 اصلاحي آئيننامه اجرايي قانون اصلاح قانون تشكيل دادگاههاي عمومي
و انقلاب بر عهده واحدهاي اجراي احكام كيفري ميباشد.
قانون اصلاح موادي از قانون صدور چك قرار وثیقه
ماده 18)
مرجع رسيدگي کننده جرائم مربوط به چک بلامحل، از متهمان در صورت توجه اتهام طبق ضوابط مقرر
در ماده (134) قانون آيين دادرسي دادگاههاي عمومي و انقلاب (در امور کيفري) ـ مصوب 1378/6/28
کميسيون امور قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي ـ حسب مورد يکي از قرارهاي تامين کفالت
يا وثيقه (اعم از وجه نقد يا ضمانتنامه بانکي يا مال منقول و غيرمنقول) اخذ مي نمايد.
آئين نامه شرح وظايف قضات تحقيق قرار وثیقه
ماده 8)
قضات تحقيق با دستور دادگاهها در موارد ذيل انجام وظيفه مينمايند.
الف ـ تحقيقات مقدماتي از قبيل تحقيق از شاکي، مشتکي عنه، مدعي خصوصي، شهود، مطلعين و امثال آنان.
ب ـ تحقيقات محلي توسط قاضي تحقيق و يا بدستور او توسط ضابطين يا کارشناسان و يا اهل خبره.
جـ اقدامات فوري و لازم در جهت جلوگيري از امحاء آثار و علائم جرم و تحصيل و جمع آوري اسبابالات و
ادوات و دلايل جرم و هرگونه اقدام قانوني ديگر که در اين موارد لازم است.
د ـ احضار شاکي، مشتکي عنه، شهود و مطلعين و عندالاقتضاء جلب آنان مطابق قانون.
ه ـ اجازه ورود به منزل متهم جهت بازرسي وفق قانون.
وـ صدور قرارهاي اعدادي از قبيل رجوع به کارشناس، قرار معاينه محل، قرار تحقيق محل و صدور قرارهاي
تأمين از قبيل قرارالتزام، قرارکفالت، قرار وثيقه، قرار وجهالضمان، قرارقبولي کفالت، قرار قبولي وثيقه وجهالضمان،
قرارتأمين خواسته قرار اعطاء نيابت قضائي ونظايرآن.
ز ـ ارجاع تفتيش يا تحقيق از شاکي، مشتکي عنه، شهود و مطلعين يا جمع آوري اطلاعات و دلايل و
امارات جرم يا هر اقدام ديگري که براي کشف جرم لازم باشد.
و همنچنين دستور تکميل تحقيقات به ضابطين دادگستري.
قانون اصلاح ماده 1 قانون مجازات مرتكبين قاچاق مصوب 29/12/1312 و اصلاحيه بعدي آن مصوب 29/12/1353 قرار وثیقه
ماده 1)
هر كس در مورد مالي كه موضوع درآمد دولت بوده مرتكب قاچاق شود علاوه بر رد مال و در صورت نبودن
عين مال رد بهاي آن، حسب موردبا توجه به شرائط و امكانات و دفعات و مراتب جرم به پرداخت جريمه نقدي
تا حداكثر پنج برابر معادل قيمت ريالي مال مورد قاچاق و شلاق تا 74ضربه محكوم ميگردد .
و در مورد اموال ممنوعالورود و ممنوعالصدور و كالاهاي انحصاري علاوه بر مجازات فوق به حبس تعزيري
تا دو سال محكومخواهد شد.
توليد الكل و تركيبات الكلي و نوشابههاي غير الكلي و آب ميوه به طريق صنعتي در داخل كشور به
نحو غير مجاز يا عرضه آنها براي فروشقبل از اين كه ماليات مربوط پرداخت يا ترتيب پرداخت آن داده شده باشد.
از موارد قاچاق اموال موضوع درآمد دولت محسوب ميگردد.
و با توجه بهشرايط و امكانات و دفعات و مراتب جرم مرتكب به جزاي نقدي حداكثر تا ده برابر درآمدي كه
براي دولت مقرر ميباشد محكوم خواهد شد.
تبصره 1) در مورد اموال ممنوعالورود و ممنوعالصدور و كالاهاي انحصاري در صورتي كه دلائل و قرائن
موجود دلالت بر توجه اتهام كند به وسيلهمرجع قضايي ذيربط از متهم تأمين وثيقه گرفته ميشود كه
ميزان آن از مبلغ جزاي نقدي و بهاي مال از بين رفته كمتر نخواهد بود و هرگاه بزه قاچاق باشركت جند
نفر واقع شده باشد از هر يك از متهمان وثيقه متناسبي گرفته ميشود.
كه مجموع آنها كمتر از مبلغ جزاي نقدي و بهاي مال از بين رفتهنخواهد بود.
تبصره 2) هرگاه در خارج از مراكزي كه جهت توليد الكل اجازه داده شده است آلات و ادوات تقطير الكل
و يا مواد اوليه تخمير شده كه معلوم شود براي تقطير الكل تهيه شده، كشف شود علاوه بر ضبط
عين مال و آلات و ادوات مربوط، مرتكب و شركا و معاونين هر يك به مجازات مقرر براي قاچاقكالاهاي
انحصاري (موضوع اين ماده) محكوم خواهند شد.
تبصره 3) محصول و مصنوع داخلي كه با استفاده از مزاياي قانون «استرداد حقوق گمركي و سود
بازرگاني مواد اوليه مصنوعات ماشيني كارخانجاتمصوب 1345» يا با معافيت از پرداخت ماليات و عوارض
صادر شده باشد در صورتي كه به ترتيب غير مجاز به كشور اعاده شود در حكم قاچاقميباشد.
قانون تسريع دادرسي و اصلاح قسمتي از قوانين آيين دادرسي كيفري و كيفر عمومي قرار وثیقه
ماده 40)
در جنايات اگر جرم مشهود باشد دادستان تا قبل از حضور و مداخله بازپرس اقدامات لازم را براي حفظ و
جمعآوري دلائل و آثار جرم بهعمل ميآورد.
در امور جنحه به طور كلي تحقيقات مقدماتي به وسيله ضابطين دادگستري تحت نظارت و تعليمات
دادستان انجام ميشود و پس از تكميل پروندهدادستان در صورتي كه موضوع را قابل تعقيب كيفري تشخيص دهد
پرونده را با صدور كيفرخواست و هرگاه مورد منطبق با ماده 5 اين قانون باشد.
با بيانادعاي شفاهي در دادگاه مطرح مينمايد والا حساب مورد قرار موقوفي يا منع تعقيب يا عدم صلاحيت
يا اناطه صادر خواهد كرد.
ترتيب تحقيقاتمقدماتي و شكايت از قراردادهاي مذكور همان است كه در مورد تحقيقات و قرارهاي
بازپرس مقرر است.
صدور قرار تأمين خواسته و اخذ تأمين از متهمدر اين مورد با دادستان است. قرار توقيف و قرار وثيقهاي
كه منتهي به بازداشت متهم شود ظرف ده روز از تاريخ تسليم بازداشت قابل شكايت در دادگاهجنحه است .
مگر اين كه صدور قرار وثيقه قانوناً الزامي باشد. در امور جنحه دادستان ميتواند تمام يا قسمتي از
تحقيقات مقدماتي را شخصاً يا به وسيله دادياران خود انجام دهد.
****لايحه قانوني اصلاح قسمتي از مواد آيين دادرسي كيفري قرار وثیقه****
ماده 129 به طريق ذيل اصلاح ميشود:
ماده 129)
براي جلوگيري از فرار يا پنهان شدن متهم بازپرس ميتواند يكي از قرارهاي تأمين ذيل را صادر نمايد:
1 ـ التزام عدم خروج از حوزه قضايي با قول شرف.
2 ـ التزام عدم خروج با تعيين وجه التزام تا ختم محاكمه و اجراي حكم.
3 ـ اخذ كفيل در صورتي كه متهم تقاضا نمايد كه به جاي كفيل وجه نقد يا مال منقول يا غير منقول بدهد
بازپرس مكلف به قبول آن است.
4 ـ اخذ وثيقه (وثيقه اعم است از وجه نقد و مال منقول يا غير منقول).
5 ـ توقيف احتياطي با رعايت شرايط مقرر در ماده 130 مكرر.
تبصره) در مواردي كه خروج متهم بايد با اجازه بازپرس يا دادستان باشد در صورت عدم موافقت آنها متهم ميتواند به دادگاه شهرستان شكايت كند وهر دادگاه تقاضاي متهم را موجه ديد ميتواند اجازه خروج بدهد.
ماده 136 مكرر به صورت ذيل اصلاح ميشود:
ماده 136 مكرر)
هر گاه متهمي كه التزام يا وثيقه داده در موقعي كه حضور او لازم دانسته شده بدون عذر موجه حاضر نگردد وجه التزام به دستوردادستان از متهم اخذ و وثيقه به نفع دولت ضبط خواهد شد.
متهم ميتواند پس از ابلاغ دستور دادستان در ظرف ده روز به دادگاه شهرستان شكايتنمايد.
اگر متهمي كفيل داده و در موقعي كه حضور او لازم بوده حاضر نشده به كفيل اخطار ميشود در ظرف بيست روز متهم را تسليم نمايد.
در صورتعدم تسليم به دستور دادستان وجهالكفاله اخذ و در صورت عدم تأديه وجهالكفاله در مقابل هر پنجاه ريال يك روز توقيف خواهد شد.
و مدت توقيف درهر حال از يك سال تجاوز نخواهد كرد و كفيل نيز از روز ابلاغ دستور دادستان در ظرف ده روز به دادگاه شهرستان شكايت نمايد دادگاه بايد فوراً و خارجاز نوبت رسيدگي و تعيين تكليف نمايد.
تیم حقوقی وثیقه آنلاین توانایی تامین سند اجاره ای با هر مبلغ در سریعترین زمان ممکن را دارد.